Συνταγές

Για περισσότερες συνταγές με τα προϊόντα AMBROSIA, διαγωνισμούς κ.α. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ambrosia.com.gr

 

Ριζότο με αποξηραμένα φιλέτα σκουμπρί (τσιροσαλάτα)

risotto_0

Συστατικά:

400 γρ. ρύζι μπασμάτι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
150 gr. βούτυρο
1 κρεμμύδι
4 αυγά
1 κόκκινη πιπεριά
250-300 gr. αποξηραμένα φιλέτο σκουμπρί (τσιροσαλάτα) Ambrosia
300-400 ml ζωμός κοτόπουλου
Κόβουμε το κρεμμύδι και το τηγανίζουμε σε βούτυρο. Κόβουμε την πιπεριά σε κύβους και την προσθέτουμε στο κρεμμύδι. Τα τηγανίζουμε μαζί. Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν προσθέτουμε το ρύζι και το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε έως ότου το ρύζι είναι έτοιμο (σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία).

Βράζουμε τα αυγά και αφού τα καθαρίσουμε τα κόβουμε σε οκτώ κομμάτια το καθένα. Κόψτε τα ψάρια σε μικρά κομμάτια. Ανακατέψτε τα αυγά και τα ψάρια με το μαγειρεμένο ρύζι.

Κεφτεδάκια με πάστα αντσούγιας

meatballs_0

Συστατικά:

800g κιμάς ανάμικτος
200 gr πατάτες
1 κρεμμύδι
2 κουταλάκια του γλυκού πάστα αντζούγιας Ambrosia
Αλατοπίπερο
3 κρόκοι αυγών
100 ml. κρέμα γάλακτος
80-100 gr. τριμμένο ψωμί
Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πατάμε με ένα πιρούνι.

Ετοιμάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε δύο κουταλάκια του γλυκού πάστα αντζούγιας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι (προσέξτε να μην προσθέσει πάρα πολύ αλάτι, επειδή η πάστα αντζούγιας είναι ήδη πολύ αλμυρή).

Προσθέτουμε τις πατάτες, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, την κρέμα, τους κρόκους των αυγών και τo ψωμί και ανακατεύουμε καλά.

Πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα δίσκο με χαρτί ψησίματος.

Ψήστε τα κεφτεδάκια στο φούρνο σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά.

(Εναλλακτικά μπορείτε να τα τηγανίσετε και να γίνουν εξίσου ωραία!)

Σαλάτα ζυμαρικών με καπνιστή ποικιλία θαλασσινών

pastasalad

Συστατικά:

300 γραμμάρια ζυμαρικά
200 gr – 250 gr. καπνιστή ποικιλία θαλασσινών Αmbrosia
3 αγγουράκια τουρσί
κόκκινο κρεμμύδι
150 γραμμάρια μαγιονέζα
άνηθο
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε νερό με αλάτι.

Κόβουμε τα θαλασσινά σε φέτες.

Λεπτοκόβουμε τα αγγούρια και τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, τα αγγούρια τουρσί, το κρεμμύδι και τον άνηθο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με προσοχή. Τέλος προσθέτουμε τα καπνιστά θαλασσινά.